miércoles, 16 de enero de 2013

En Olesa de Bonesvalls

El dia de Nadal, de tots és conegut, va morir el Dr. Navalón metge del nostre municipi, el vaig conèixer al poc temps de la seva arribada a Olesa, ens vam entrar bé, per aquest motiu quan em vaig assabentar del seu trasllat vaig parlar d'això amb ell i de possibles accions a realitzar en estaments superiors perquè pogués continuar amb el seu treball a Olesa, aquest era el seu desig i el de la majoria, per no dir la totalitat, del poble.

Com a continuació de la iniciativa de Nuria Vilaró amb la recollida de signatures demanant la continuïtat del Dr. Navalón al nostre CAP, juntament amb una veïna del poble, l´Assumpció de cal Ràfols i ell mateix ens traslladem a Vilanova abans de les festes nadalenques, com ja vaig dir anteriorment, per parlar amb el seu cap de Vilafranca i els superiors d´aquest, també teníem previstes trobades amb responsables del Departament de Sanitat i el de Recursos Humans de la Generalitat de Catalunya.

Continuem llegint comunicats de l'Ajuntament, el primer que va fer arrel d´aquest afer del Dr. va donar la sensació de ser una sortida al pas dels moviments que vam fer uns veïns, sembla ser que el nostre Ajuntament per donar notícies ha de llegir notícies, a això a poc a poc ens va acostumant, recordeu el tema del toc nocturn de la campana de la parròquia?. Ara ens diuen que tindrem Dr. fins a la primavera gràcies a les reclamacions fetes i no serà fins llavors que tinguem el Dr. titular, sembla ser que hi ha la necessitat d´apuntar-se “tantos” o de demostrar que s'ha fet i s'està fent alguna cosa sobre aquest tema, norma del Dep. De Sanitat, quan es produeix la baixa d´un facultatiu per la raó que sigui, aquesta és coberta provisionalment per un altre fins l´arribada del nou titular assignat per Sanitat. Això mateix ens van dir en la reunió mantinguda a Vilanova, parlant amb el Dr. Navalón em va dir que això ja estava decidit des de bastantes setmanes enrere als esdeveniments sobrevinguts.

Sempre sota el meu punt de vista, el nostre benvolgut Ajuntament continua sumant despropòsits, han estat incapaços d'editar una esquela de reconeixement cap al nostre Dr. Navalón, ni tan sols una missa en la seva memòria i va ser en la que li va dedicar el poble que vaig trobar a faltar a molts “polítics” del nostre Consistori començant pel titular de Sanitat, seguint per..., millor dir qui hi havia i acabaré abans, doncs només l´alcalde, tot plegat, decebedor.

Seria tot un detall, a més merescut, que el CAP d´Olesa portés el nom del Dr. Navalón en reconeixement a la tasca portada a terme al nostre poble pel Dr., l´estimació d´aquest i la dedicació tant humana demostrada als pacients, des d´aquestes línies torno a proposar i a apel•lar a la sensibilitat del nostre Consistori perquè així sigui, malgrat tot i veient com s´ha gestionat aquest trist afer, tinc els meus dubtes.

Els "polítics" i els bolquers s'han de canviar pels mateixos motius.